19.3.2021. 9:16
0
Galaxy A72 ozvaničen sa nekoliko premijum karakteristika
Samsung je, pored dva Galaxy A52 telefona, predstavio i Galaxy A72 iz gornjeg srednjeg segmenta tržišta. Galaxy A72 predstavlja veću nadogradnju u odnosu na svog prethodnika i stiže sa nekim funkcijama koje su ranije bile rezervisane samo za Samsungove flegšip modele.

Dizajn je sličan Galaxy A 52 modelima, sa efektom spajanja kamera ispupčenja sa poleđinom, što daje čistiji izgled. Mat završnca stiže u četiri opcije - crnoj, plavoj, ljubičastoj i bijeloj.

Galaxy A72 ima 6.7-inčni Super AMOLED ekran sa FHD+ rezolucijom (2500 x 1080p), sa 90Hz stopom osvježavanja, 800 nita osvjetljenjem i senzorom otiska prsta smještenim ispod displeja, prenosi benchmark.rs.

Telefon pokreće najvjerovatnije Qualcomm Snapdragon 732G čipset (Samsung tokom prezentacije nije otkrio konretan model) kao kod standardnog Galaxy A52 telefona, s obzirom na to da Galaxy A72 nema 5G varijantu. Dostupno je 6GB i 8GB RAM-a, kao i 128GB i 256GB prostora za skladištenje podataka, proširivog do 1TB preko slota za microSD kartice.

Tri kamere su iste kao kod A52 modela i uključuju 64MP glavni senzor, 12MP ultraširoki i 5MP makro, dok je A72 nadograđen 8MP telefoto kamerom (3x optičko zumiranje), sa f/2.4 otvorom blende i OIS podrškom. S prednje strane se nalazi selfi kamera sa fiksnim fokusom.

Baterija, kapaciteta 5000mAh, nudi dvodnevno trajanje sa jednim punjenjem i ima podršku za 25W punjače. Tu je IP67 sertifikat, napredni Bluetooth za povezivanje dva bežična uređaja istovremeno i 3.5mm priključak. Softver je One UI 3.0, zasnovan na Androidu 11. Prisutni su i Dolby Atmos stereo zvučnici.


(Admir Oručević)

Samsung
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.