16.6.2021. 16:11
0
Nokia 110 4G i Nokia 105 4G predstavljeni tržištu
Kompanija HMD Global jučer je predstavila dva nova smart telefona iz svoje ponude. Riječ je „klasičnim“ telefonima s tipkama koje su mnogi zaboravili jer je skoro sve svedeno na touch displeje. U pitanju su Nokia 110 4G i Nokia 105 4G, prenose mediji specijalizovani za nove tehnologije.

Oba telefona podržavaju reprodukciju MP3 fajlova, a tu je i mjesto za microSD karticu do 32 GB. NA ovim modelima mobitelasu i FM radio koji funkcioniše i bez slušalica za telefon. Nokia na novom modelu posjeduje i blic koji je led i zapravoje tu u vidu  kao svjetiljka, a ne kao blic za potrebe kamere. Ovi telefoni dostupni su sa ekranima od 1,8 incha. Rezolucija displeja je 120 x 160 piksela. Telefoni su napravljeni tako da posjeduju lako vidljive ikone, a čak je tu i pomoć pri čitanju datoteka.

"Nokia 110 4G i Nokia 105 4G posjeduju baterije kapaciteta 1020 mAh, a one će pružiti više dana autonomije s jednim punjenjem, kao i do 5 sati poziva. Telefoni imaju microUSB priključak za punjenje. Cijene Nokije 110 4G i Nokije 105 4G još nisu poznate, no s obzirom na to da su njihovi prethodnici, Nokia 110 (2019) i Nokia 105 koštali 20, odnosno 15 američkih dolara, očekivati je sličnu cijenu i ovih modela, možda nešto višu s obzirom na to da dolaze sa LTE podrškom.", prenosi tech portal bajtbox.

Ovi novi modeli dolaze sa podrškom za LTE, a to će omogućiti visokokvalitetne HD pozive upućene s ovog tečefona. Oba telefona dolaze u verzijama sa jednom i sa dvije SIM kartice, dok samo Nokia 110 4G ima kameru na zadnjoj strani i 3.5 mm priključak za slušalice, što nedostaje Nokiji 105 4G.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.