12.7.2021. 18:15
0
WhatsApp će omogućiti slanje fotografija i videa u najboljoj kvaliteti
Buduća verzija aplikacije WhatsApp ponudit će više kontrole nad kompresijom koja se primjenjuje prilikom slanja fotografija i klipova.

WhatsApp trenutno razvija nove funkcije svoje aplikacije, a korisnicima će ponuditi tri opcije kvaliteta kada budu slali fotografije i klipove. To su opcije auto, best quality i data saver.

To znači da će korisnici moći izabrati da li žele da mediji budu više kompresovani ukoliko je brzina interneta mala ili pak žele manju kompresiju kako bi se dobio maksimalan kvalitet.

Trenutno, kako bi se izbjegla kompresija, potrebno je promijeniti ekstenziju fajla i poslati ga kao dokument, a ne kao fotografiju ili video, prenosi klix.ba.

Kada će nove mogućnosti biti dostupne, zasad nije poznato. Nove informacije se odnose samo na Android, ne i na iOS, međutim, razvoj aplikacije za Appleov OS sigurno ne zaostaje mnogo.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.