8.1.2022. 17:32
0
Tviter uvodi novu opciju sličnu tiktoku
Tviter uvodi novu opciju koju kompanija naziva „citiranje tvita reakcijom“.

Iako je naziv nespretan i nejasan, ovo ukratko znači da ćete na moći da dIJelite tuđe tvitove (retvitujete) i u isto vrIJeme reagujete videom ili slikom na njih.

Ova funkcija je slična video odgovorima na tiktoku. Prošlog mJeseca je i instagram dodao sopstvenu verziju ove opcije u „reels“ odeljku u aplikaciji.

Opcija se trenutno testira na iOS uređajima i na određenom broju korisnika.  Ako imate pristup ovoj funkciji, možete odabrati „citiraj tvit sa reakcijom“ direktno iz menija za retvitovanje.  Kada izaberete opciju otvoriće se kamera i možete snimiti sopstvenu video reakciju. Takođe, kao reakciju možete odabrati neku od već postojećih fotografija ili video snimaka iz telefona, prenosi Nova S.


Video odgovori više imaju smisla na mrežama gdJe su video ili fotografija dominantan sadržaj. Ipak, tviter godinama nije dodavao nove funkcije, niti donosio značajne promJene na platformu pa se ovo može protumačiti kao buđenje iz zimskog sna.

Za sada nije poznat datum kada će ova opcija biti dostupna svima.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.