14.1.2023. 10:14
0
Znate li kako pregledati lajkane i spremljene slike na Instagramu?
FOTO: Ilustracija/Profimedia
Instagram ima hrpu značajki koje sežu dalje od standardnih vijesti i novih objava. Ako želite pogledati objave s kojima ste nekad vršili interakciju, ovo je vodič za vas.

Instagram je super platforma za praćenje umjetnika, influencera, glazbenika i naravno, prijatelja. S vremenom nam se, doduše, stavovi mijenjaju i ponekad želimo maknuti lajkove sa stvari koje smo prije dvaput tapnuli.

Na sreću, Instagram pruža koristan način pronalaženja objava koje ste lajkali i pohranili.

Uz pomoć ovih značajki možete pratiti svoje trenutne interese kao i ukuse koje ste imali nekad.

Koja je razlika između lajkane i spremljene objave

Na Instagramu je moguće "lajkati" objavu koju smatrate korisnom ili želite na neki način dati poštovanje izvoru. Možda se radi o nevjerojatnom crtežu, mjestu koje biste htjeli posjetiti ili bilo što što smatrate interesantnim.

Pohranjivanje objava dodaje ih u vaše bilješke ili kolekcije. Možete nešto lajkati ali to ne morate nužno spremiti ili obratno. Instagram će u oba slučaja pratiti ono što radite. Lajk i pohranjivanje objava mogu biti korisni kasnije kad želite vidjeti objave koje ste lajkali i one koje sre spremili.

Instagram za praćenje lajkanih i spremljenih objava nudi način kojim ih možete pratiti kroz različite dijelove računa.

Kako vidjeti lajkane objave?

Instagram prema osnovnim postavkama sprema sve lajkane objave, a ovako ih možete pregledati.

Odite na svoj provil i pritisnite na tri crtice i birajte "Your Activity" i pod njim birajte "Interactions" odnosno interakcije. Nakon ovog ćete moći birati opcije poput komentara, lajkova, odgovora na Storyje, recenzije ili ne zanima vas. Da biste vidjeli lajkove, birajte lajkove.

Lajkane objave raspoređene su kronološkim redom, no možete prvo gledati stare, pa nove biranjem opcije "sort & filter". Uglavnom, birajte 'Select' u gornjem desnom kutu i označite objave koje više ne želite lajkati. Instagram vam neće prikazato sve objave koje ste ikad lajkali, već samo 300 najnovijih. Također nećete vidjeti objave koje ste lajkali putem računala.

Kako vidjeti spremljene objave?

Instagramova značajka za spremanje objava omogućava pohranu uzbudljivih objava i videa za kasniju referencu. Gdje možete pronaći spremljene objave? Pritisnite na tri crtice u gornjem desnom dijelu ekrana i birajte "Saved", čime ćete doći do objava kkoje ste privatno pohranili na svoj račun.

Na sreću ne postoji ograničenje broja spremljenih objava koje možete vidjeti.

Zbog toga ovaj dio Instagrama može postati jako neuredan. Kako biste ga držali u kakvom takvom redu, predlažemo da spremljene objave stavljate u određene kolekcije, zaključuje Makeuseof. Također, za kraj, vodite računa da nećete vidjeti objave koje ste spremili putem računala.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.