13.10.2016. 14:00
0
Boja u kojoj ćete izgledati mršavije, a nije crna!
Kad se osjećate debelo, naduto ili jednostavno želite da izgledate vitkije, kao po pravilu posežete za odjećom crne boje.

Crna odjeća je naravno super jer je elegantna i praktična, ali neki stilisti tvrde da crna nije boja koja najviše laska liniji, piše “Kurir“…

Stilistkinja Jenny Paolela Lucciani tvrdi da za dobar izgled treba kombinovati neutralne i tamnije boje s onim svjetlijim ili čak jarkim bojama. Svjetlije boje bi trebalo da budu na onom dijelu tijela na koji si najviše ponosna. Takođe, napominje da žene s oblinama ne bi trebalo da oblače isključivo crnu ili smeđu boju.

Još jedan Jennyin trik odnosi se na nakit – ako volite da istaknete svoje ključne kosti i da skrenete pažnju sa zadnjice, nosite svjetao šal i upečatljive minđuše.

Ako volite svoje noge onda nosite pantalone s printom ili mini suknju. Umjesto crne boje ne zaboravite da možete da budete i vrlo elegantni u mornarsko plavoj ili sivoj boji, pogotovo kad su u pitanju pantalone, jakne ili sakoi.

(Merima Druškić)

ModaBoje
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.