6.12.2017. 14:01
0
Naučnici žele zabraniti šljokice, razlog je bizaran!
Žene su postale opsjednute šljokicama, to je činjenica, a trendovi samo nalažu da se što više koriste na licu.

Međutim, naučnici se trude da ova moda bude iskorijenjena, iz jednog razloga. Oni su otkrili da nakon skidanja šminke, šljokice se zadržavaju na lavabou, a sav otpad koji ne može da se razgradi odlazi u kanalizaciju.

Na taj način žena šteti okolini, a krajnji rezultat je mikroplastika koja odlazi u okean, gdje ribe sve to pojedu. Tako da svaka osoba koja nakon toga pojede tu ribu, može postati ugrožena. Ovo sigurno niste mogli ni da pretpostavite.

Zato, ako već ne možete da se odvojite od ovog mejk ap trenda, nakon korištenja šljokica blago ih odstranite kremom i vaticom, a nakon toga odložite ih u đubre.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.