7.3.2018. 15:37
0
Bh. dizajnerica, Belma Tvico, predstavila kolekciju za jesen/zimu u Parizu
Renomirana bosanskohercegovačka modna dizajnerica Belma Tvico ponovno je zabljesnula u Parizu, gdje je predstavila svoju novu kolekciju.

Ovo je drugi put da se ova vrhunska modna dizajnerica iz Sarajeva predstavila u francuskoj prijestolnici, za vrijeme Paris Fasion Weeka, gdje je svoju aktuelnu proljeće/ljeto 2018 Infinity kolekciju predstavila krajem protekle godine u luksuznom lancu hotela The Westin Paris. Ovoga puta, od 1. do 7. marta, Belma Tvico svoje je jedinstvene kreacije predstavila u Studio Zeta Showroomu, u Artcurialu, prelijepom neoklasičnom  izdanju koje se nalazi na uglu ulice Avenue Montaigne i bulevara Champs Élysées, gdje su smješteni dućani s najvećim svjetski brendovima i najskuplji hoteli.

- U Parizu sam predstavila novu kolekciju za jesen/zimu 18/19 u sklopu ekskluzivnog showrooma u Artcurialu i posebno sam ponosna što sam dobila poziv da se upravo ovdje predstavim. Sama atmosfera ovdje je fantastična, za vrijeme Paris Fashion Weeka, na svakom koraku su revije vrhunskih modnih kuća, a sve vrvi od instagram bloggera, prije svega iz Kine i Japana. Svake večeri, nakon showrooma, zajedno s ostalim dizajnerima, uživam punim plućima u svim čarima ovog posebnog grada - ističe Belma Tvico, koja se 8. marta vraća u rodno Sarajevo.

- Po povratku kući, odmorit ću tjedan dana, a onda počinjem s pripremom nove kolekcije. Radujem se da mogu najaviti da u junu planiramo veliki gala event u Sarajevu povodom 10. godišnjice moga rada, na kojem će biti jako mnogo poznatih lica koje nose moje komade iz cijele regije, ali i Europe - otkriva Belma Tvico.

Inače, mnogo modnih influencera, manekenki  i francuskih glumica posjetilo je showroom Belme Tvico, a Zita Vass, Teodora Djukic, Abla Sofy, Sara Waka i Gaia Weiss pojavile su se u Belminim krecijama na predstavljanju nove kolekcije poznatog brenda Cesare Paciotti, u Ritz Paris hotelu.

Predana svom pozivu i poslu, Belma Tvico s ponovljenim predstavljanjem svoje nove kolekcije u Parizu, sa svojim jedinstvenim modnim izrazom, suvereno se rame uz rame pridružuje poznatim svjetskim modnim dizajnerima. 

Kreacije Belme Tvico ponosno nose i mnoge istaknute dame iz regije, ali i šire, od kojih svakako treba spomenuti francusku glumicu Julie Judd, pjevačice  Mayu Sar i Tijanu Dapčević, kraljicu sevdaha Hanku Paldum, glumicu Doris Pinčić Rogoznica, TV lice i voditeljicu SFF-a Maju Čengić Miralem,  manekenku Džejlu Glavović, selektoricu SFF-a Elmu Tataragić, life health i business coacha Draganu Jovanović, pjevačicu Maju Milinković, glumicu Vanesu Glođo, influencerice Hanu Hadžiavdagić i Martinu Sairu Keškić i mnoge druge.

Nakon što je bila na prezentaciji Belmine Infinity kolekcije u Sarajevu, francuska glumica Julie Judd  ponovno je posjetila showroom Belme Tvico, sa svojom agenticom i dogovorila kreacije koje bi Julie trebala nositi na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu. Treba spomenuti i da je u Parizu, tijekom Belminog predstavljanja u Studio Zeta Showroomu,  s poznatim  ukrajinskim modelom, Yulianom Korotkova,  sniman editorijal za američke modne magazine, a koji će biti objavljeni tijekom aprila.

Kolekcija Belma Tvico je ovaj put privukla veliku pažnju kupaca sa Bliskog Istoka, tako da, nakon što se u Parizu od februara već može kupiti kolekcija proljeće/ljeto 2018, kreacije Belme Tvico od ljeta će se moći kupiti i na Bliskom Istoku.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.