17.4.2018. 22:00
0
Kako da znate da li će vam štikle biti udobne
Kupovina štikli može biti riskantna, jer u tom kratkom vremenu, koliko traje isprobavanje obuće u prodavnici, ne možemo da znamo hoće li nam štikle biti udobne. Ali rješenje postoji jer našli smo trik koji će vam u 2 sekunde otkriti hoće li štikle biti udobne, prenosi Zadovoljna.

Da biste zaključili hoće li vam štikle biti udobne, ne morate čak ni da ih probate! Naime, to možete da saznate i samo gledajući cipele, a sve što vam treba je lenjir. Udaljenost između đona i pete otkriće vam jesu li štikle udobne.

Ako je udaljenost između đona manja od 7,5 centimetara, cipele vam neće biti udobne, bez obzira na visinu pete. Što je udaljenost kraća, to je veći nagib i veća težina na nožnim prstima, a time i veća neudobnost i bol.

Dakle, ako želite da nosite udobne cipele na potpeticu, kupite one kod kojih ova udaljenost iznosi najmanje 7,5 centimetara.

Ako naručujete cipele preko interneta i ne možete ih fizički izmjeriti, možete da ih izmjerite na ekranu računara i uporedite sa drugim cipelama na visoku potpeticu na stranici. Štikle s većom udaljenosti od đona do potpetice biće udobnije, a one s manjom udaljenosti bolje je izbjegavati, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

ModaStikle
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.