30.9.2018. 20:20
0
Kašmir elegancija za hladne dane
Svima nama potrebno je da u garderoberu imamo neke od onih odjevnih predmeta koji nikada ne gube vrijednost i uvijek su u trendu, a u isto vrijeme čine da izgledamo stilizovano i osjetimo raskoš. Kašmir je upravo ovakav „neophodni luksuz“ prozračan, nježan za naša čula i veoma izdržljiv.

Za kašmir kažu da je vjerovatno najdragocjeniji prirodni materijal u svijetu. Zbog svojih osobina, kao i zbog osjećaja koji ostavlja na našoj koži, našao je široku primjenu u modi, posebno u kolekcijama za period jesen-zima.

Od njega se danas proizvode najčešće džemperi i šalovi, ali i marame, rukavice, ogrtači, kape, haljine, suknje i kaputi za dame.

Kaputi od kašmira predstavljaju vrhunac luksuza u modnoj industriji


Često su vrlo dobro strukirani, te će vaša figura u njima izgledati još elegantnije uz bilo koju odjevnu kombinaciju koju nosite ispod njega.

Haljine od kašmira takođe su jedna od najvažnijih preporuka ove sezone

Nježne i svedenih krojeva, one čine da vaša figura dođe do izražaja, a da u isto vrijeme ne osjećate neprijatne nabore ili iritiranost lošim materijalima.

Kašmir dozvoljava vašoj koži da diše, a vašem tijelu da se kreće neograničeno i slobodno. Jednobojne haljine od kašmira izgledaju još elegantnije uz pažljivo odabran nakit i romantično oblikovanu frizuru.

Naravno, pri izboru ne treba voditi računa samo o kroju i izgledu već, prije svega – o kvalitetu kašmira.


Ako ste jednom osjetili mekoću kašmira, budite sigurni da ćete uvijek moći da prepoznate tu finu, glatku, svilenkastu vunu.

Kad pređete rukom preko nje, ne smije biti bilo kakvih nabora ili neravnina.

Kvalitet možete da testirate i tako što ćete ga približiti vratu ili obrazu. Ako i dalje osjećate nježnu mekoću, budite sigurni da je riječ o pravom kašmiru koji neće iritirati vašu kožu.


Visoka cijena takođe može da vam bude pokazatelj da je riječ o ovom visoko kvalitetnom materijalu. Nikako ga ne kupujte ukoliko na njemu nema etikete ili ako na njoj piše da je riječ o mješavini.

Postoje proizvođači koji su sinonim za kvalitet. Zato, ako možete da birate, kupujte od onih koji su se specijalizovali za ovu vrstu tkanine, kao što su TSE, White + Warren ili Autumn Cashmere. Budite sigurni da će tada vaš kaput, haljina ili džemper, ukoliko ga pažljivo održavate, trajati dok god budete željeli da ga nosite, prenosi CDM.


Samo pravi kašmir vrijedi potrošenog novca, i samo ćete u njemu postići prijatnu i toplu luksuznu elegantanciju koju tražite.

(Lejla Trle)

Moda
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.