2.5.2020. 19:48
0
Nestala je budućnost i naši snovi: Kreator spalio cijelu kolekciju vjenčanica
Modni kreator i vlasnik poznate modne kuće “Diamond Couture”, specijalizovane za vjenčanice i odjeću za svečane prilike, Pietro Demita, spalio je svoju skupocjenu kolekciju vjenčanica za sezonu proljeće/ljeto 2020.

Rad nekoliko stotina zaposlenih, haljine rađene od skupocjenih materijala, unikatni modeli sa ručnim radovima, sve je nestalo u plamenu i dimu.

Sve narudžbe su poništene, svadbe otkazane. Do sada je u Italiji, zbog zabrane okupljanja otkazano više od 400 vjenčanja.

Na ovaj ekstremni gest očaja modni stilista se odlučio zbog teških gubitaka koje je njegov posao pretrpio u dva i po mjeseca vanredne situacije zbog mjera zabrane u vrijeme pandemije covid 19, prenosi B92.

“Narudžbe su otkazane, nema vjenčanja, nema zabava, kolekcija je nestala i sa njom budućnost saradnika, struktura, naši snovi”, poručuje on i dodaje da u ime svih kompanija modnog sektora, specijalizovanih za vjenčanja, pošalje poruku i protest državi koja je odlučila potpuno da zanemari modu, ovaj izuzetno važan produktivni dio zemlje. 

“U ime svih zaposlenih iz moje kategorije, ali i u ime svih preduzetnika koji su dio modnog sektora, kojih je puno i koji svi rizikuju da doslovno propadnu nadam se da će ovaj moj gest doći do onih koji odlučuju o našim životima, jer je nezamislivo ostati bez posla, stajati bespomoćan sa strane bez ikakve konkretne, pomoći”, izjavio je modni kreator Demita.

Proljeće i rano ljeto su za Italijane tradicionalno vrijeme vjenčanja. Čak i siromašne porodice gledaju da taj čin pretvore u nezaboravni događaj, i nije neobično da roditelji podižu kredite, pa čak i mladenci ulaze u brak već zaduženi za novac potrošen na svadbu, jer je važno da vjenčanje bude što veće, ljepše, skuplje.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.