17.5.2021. 10:55
2
''Može se naći balans između privatnog života žene i karijere, ali sasvim je u redu da se posvetimo i samo jednom segmentu od ta dva''
Iman Karović je bh. model i manekenka koja je slavu i popularnost stekla na izboru za miss 2015. godine. Tada je Iman ponosno ponijela titulu Miss turizma BiH, te je i predstavljala našu zemlju iste te godine na svjetskom izboru za miss u Maleziji.
Iman danas važi za jednu od najpopularnijih influencerki, lifestyle bloggera, a pored svoje uspješne karijere kao modela, ona je i student na Pravnom fakultetu. 

S obzirom da u našem društvu još uvijek važi pravilo da se mlade i uspješne dame kritikuju, te da se njihov uspjeh nipodaštava, pitali smo Iman Karović koliko je teško izboriti se za zavidno mjesto pod nebom i istaći se u moru sličnih i uobičajenih.

,,Svakako da je teško izboriti se sa svim preprekama koje se nalaze na putu žene, ali ne treba odustajati. Može se naći savršen balans između privatnog života i mjesta koje žena ima u društvu (kao kćerka, sestra, majka, supruga) i karijere. 
Treba znati da je sasvim u redu i kada se ne nađe balans i da je sasvim u redu da se žena posveti samo jednom od to dvoje.''



S obzirom da se za svoje godine može pohvaliti jako bogatom i uspješnom karijerom i na privatnom i na poslovnom planu, pitali smo Iman da li za sebe može reći da živi svoj san:
,,Ne bih mogla reći da živim svoj san, imam još mnogo da radim na sebi da bih došla tu, ali mogu reći da sam jako zadovoljna svojim životom.''


Nažalost, ekspanzijom društvenih mreža na kojima se sve više prezentuje ,,fejk'' izgled, mnoštvo fotošopiranih slika i slično, mlade djevojke se bore sa manjkom samopouzdanja i nezadovoljstvom koje kreće od fizičkog izgleda. Shodno tome, Iman je sa nama podijelila svoje mišljenje o tome koliko je u današnjem društvu bitan fizički izgled:

,,Nažalost, živimo u svijetu u kojem je bitan fizički izgled zavisno od posla koji radite i životnog puta koji odaberete, ali nije najbitniji. 
Fizički izgled je samo plus kad pokažete sve svoje kvalitete i sposobnosti. Prema mom mišljenju, fizički izgled ne vrijedi mnogo bez lijepih manira, obrazovanja, truda i svega ostalog što krasi ženu.
Također, samopouzdanje ne dolazi samo tako, na samopouzdanju se radi.''



Za kraj, kao neko ko se može pohvaliti velikim brojem pratilaca na društvenoj mreži Instagramu i samim time mogućnošću da utiče na širu masu, Iman je mladima poručila sljedeće:
,,Rad na sebi - intelektualni i duhovni, a potom i rad na fizičkom tijelu, čine jedan pravi paket do uspjeha. Truditi se učiti svaki dan nešto novo, sticati iskustvo, okupirati se samo sobom i svojim životom. 
U redu je griješiti, ali samo ako se iz tih grešaka uči.''




Novinarka: Semra Šantić
 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.