17.1.2022. 12:49
0
Sedmica mode u Parizu nakon dvije godine
Iako se Francuska kao i mnoge druge zemlje bore sa novim valom koronavirusa i novim sojem omikron, Sedmica mode u Parizu će ipak početi u utorak.
Industrija je odlučna vratiti se na modne piste nakon gotovo dvije godine tokom kojih je većina brendova bila prisiljena poslovati online.

Uprkos komplikacijama uzrokovanim pandemijom, modna zajednica se odlučila da ove godine održi Sedmicu mode 'uživo'. Većina modnih kuća vraća se revijama početkom sedmice sa revijama muške odjeće, nakon čega odmah slijede revije visoke mode. Nekih 17 od 76 brendova službenog pariškog kalendara muške odjeće - uključujući velika imena poput Diora, Hermesa i Ricka Owensa - vratit će se na modnu pistu, u odnosu na samo šest prošlog ljeta, oiše AFP. 


A gotovo 30 drugih odlučuje se za druge vrste događaja, pozivajući novinare, kupce i druge zvanice na manje formalna okupljanja u francuskoj prijestolnici. 



(FENA/  Amer M.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.