3.7.2022. 8:28
0
Poznati modni brend Orsay napustio veliki broj tržišta u Evropi: Evo šta će biti u BiH
Modni lanac Orsay početkom ove godine je nagomilao milionski dug i morao je da prijavi stečaj u Austriji. Međutim, krah ovog brenda nastavio se i tokom proteklih nekoliko mjeseci.

Prošlog mjeseca obavijestili su javnost da zatvaraju svoje filijale u Njemačkoj, Mađarskoj i Poljskoj do kraja juna i tako ostavljaju 1.200 ljudi bez posla.

Nekadašnji modni gigant je u četvrtak imao posljedne dane u pojedinim zemljama. Kako navode regionalni mediji u u tržnim centrima u Srbiji gdje je bio prisutan ovaj brend, radnje su zatvorene, i “zavjesa je spuštena”.

Naveli su da Orsay imao ukupno 13 prodavnica u Srbiji i kompanija napušta ovo tržište na kojem je poslovala desetak godina.

Poznati brend prvog jula raskinuo ugovore o zakupu 197 podružnica, a o odluka o zatvaranju velikog broja radnji bila je iznenađenje s obzirom na to da se ranije pominjalo zatvaranje oko 79 objekata.

Kako se prodavnice Orsaya nalaze i u Bosni i Hercegovini, pitann je da li se ovakav scenarij može očekivati i u našoj zemlji.

Kako su kazali zastupnici Orsaya u BiH, još uvijek nema priče o zatvaranju.

“U Poljskoj i Njemačkoj to su bile njihove trgovine i oni to zatvaraju. U BiH nema priče da će se nešto zatvarati, osim ako nije radnja profitabilna, ali to nema veze sa tim zatvaranjem. Nije kompletan Orsay otišao pod stečaj”, kazali su za Raport.


(Admir O.)

ModaOrsay
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.