24.4.2023. 12:17
0
Preminuo Saša Vidić: Modni kreator izgubio životnu bitku u 52. godini
FOTO: Telegraf.rs
Čuveni srbijanski modni kreator Saša Vidić preminuo je danas u 52. godini u KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu, potvrđeno je za "Telegraf.rs".

Uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Saša Vidić je tokom dugogodišnje karijere sarađivao sa brojnim poznatim ličnostima sa javne scene - pjevačima, glumcima, voditeljima, sportistima, političarima...

Inače, lično je osmislio i kreirao dresove za srbijanske sportiste za Olimpijadu u Londonu, a uradio je i dresove za srbijansku fudbalsku reprezentaciju za Svjetsko prvensto održano u Rusiji.

Bio je osnivač modne marke "Broz". Sarađivao je sa Sekom Aleksić, Darom Bubamarom i brojnim poznatim muzičkim zvijezdama...

Rođen je 1971. godine u selu Mlaka u Hvatskoj, živio je jedno vrijeme u Banjoj Luci, da bi se potom preselio kod ujaka u Beograd. U srbijanskoj prestonici izgradio je karijeru.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.