9.8.2023. 19:29
0
Finalistice Miss Universe Indonezije tužile organizatore: Morale smo skidati odjeću
Šest finalistica ovogodišnjeg izbora ljepote Miss Universe Indonezije optužilo je organizatore da su ih tjerali da se skidaju kako bi im “provjerili tijela” i fotografirali ih u toplesu, piše CNN.

Djevojke su policiji podnijele žalbu.

Njihova advokatica Mellisa Anggraini dodala je kako su organizatori tražili da se djevojke skinu kako bi “pregledali njihove ožiljke, celulit ili tetovaže”. Tvrdi kako “provjere tijela” nisu bile navedene u rasporedu događanja, a naposljetku se petero djevojaka pristalo skinuti i fotografirati u toplesu.

“To je bilo dovoljno da ih se ponizi i degradira”, rekla je Mellisa.

Također, jedna od takmičarki tvrdi da su je organizatori zamolili da pozira raširenih nogu.


Djevojke su ispričale da su fotografije bile snimljene dok su muški zaposlenici bili prisutni u prostoriji. Navodni incidenti dogodili su se 1. augusta, dva dana prije velikog finala u Jakarti, a sudu su predani i dokumenti i videosnimke kao dokazi.

“Miss Universe vrlo ozbiljno shvaća optužbe za seksualno zlostavljanje i neprimjerenost. Pružanje sigurnog mjesta za žene najveći je prioritet organizacije Miss Universe i mi istražujemo ovo pitanje”, rekli su za američke medije organizatori takmičenja Miss Universea.

Organizatori indonezijskog takmičenja nisu se službeno oglasili, no direktorica Poppy Capella rekla je da njezina organizacija “pomno prati situaciju” te da će provesti temeljitu istragu i razmotriti optužbe.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.