8.12.2015. 11:24
0
Eagles of Death Metal svirali sa grupom U2 u Parizu
Članovi benda "Eagles of Death Metal" napravili su iznenađujući povratak na scenu poslije terorističkih napada u Parizu. Tog 13. novembra tokom njihovog koncerta u pariškoj dvorani "Bataclan" teroristi su ubili 89 ljudi. U ponedjeljak navečer kalifornijski bend se pojavio na sceni tokom koncerta U2 u Parizu, što je izazvalo oduševljenje u publici, javlja Anadolu Agency (AA).

Bono Vox, frontmen irske grupe U2, u jednom trenutku je rekao da želi na scenu pozvati "neke ljude čiji će životi zauvijek biti dio grada Pariza".

"Oni su naša braća, naše kolege trubaduri. Prije tri sedmice oni su opljačkani na svojoj sceni u Parizu i želimo da im večeras ponudimo našu scenu", dodao je Vox.

Bilo je to prvo pojavljivanje benda "Eagles of Death Metal" nakon napada u Parizu, kada su članovi benda pobjegli sa scene pod tragičnim okolnostima.

Članovi kalifornijskog benda, iako duboko potreseni, rekli su da žele ponovo svirati u Parizu. Zatim su dva benda zajedno odsvirali "Ljudi imaju moć", pjesmu od Patti Smith.

"Volimo vas mnogo, zato što ste nam dali ovu priliku. Gledam oko sebe i ono što vidim su naši prijatelji. Tako vas mnogo volim i nikada neću prestati da sviram", kazao je Jesse Hughes, frontmen "Eagles of Death Metal".

Tokom serije terorističkih napada u Parizu 13. novembra ubijeno je 130 ljudi, a najviše ih je nastradalo upravo tokom koncerta u "Bataclanu". Od tada je u Francuskoj na snazi vanredno stanje.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.