24.3.2016. 12:25
0
Hrvatska: Osam transformera "čuva“ Zagreb
Osam skulptura transformera crnogorskog umjetnika nakon Zadra i Osijeka izložene su na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana gdje su odmah izazvale pažnju najmlađih, ali i njihovih roditelja, javlja Anadolu Agency (AA).

Priča o transformerima mladog crnogorskog umjetnika Danila Baletića započela je u Podgorici na glomaznom otpadu, a od tada je putujuća izložba posjetila više gradova u regiji. 

"Transformeri čuvaju Zagreb“ naziv je zagrebačke izložbe koja za cilj ima podići svijest o važnosti očuvanja okoliša te mogućnostima recikliranja materijala. Izložba u Zagrebu trajat će mjesec dana, a već prvog dana od svog postavljanja izaziva znatnu pažnju roditelja koji dolaze sa djecom razgledati ove neobične višemetarske skulpture. 

U svijetu je pravac "Recycled art“ poznat već dugo vremena, a osnovna karakteristika ovoga umjetničkoga pravca je iskorištavanje već upotrijebljenih materijala te njihova ponovna upotreba u neku drugu svrhu, u ovom slučaju estetsku.

Transformeri su američki igrani film, a na bazi figura koje se mogu transformirati i poprimiti različite oblike napravljene su dječje igračke, crtani filmovi... 

(Anadolia Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.