27.4.2016. 16:42
0
Das Ist Walter objavio album prvijenac "Ili si neko ili si lud"
Sarajevski pankeri zaokružuju priču albumom prvijencem "Ili si neko ili si lud" na kojem se nalazi kompilacija sa 10 pjesama.

Das Ist Walter je Sarajevski experimental punk bend koji je osnovan u avgustu 2013 godine.

U decembru iste godine objavljuju singl "kao svi", dok u aprilu 2014. godine band održava prvu svirku u Sarajevkom klubu AG. 

U toku 2014. godine band objavljuje još par singlova, a to su "Ovdje nema zakona", "Balkan" i "Druže tito" i održava još par klubskih svirki. Nakon toga band pravi kraću pauzu zbog obaveza članova benda. 

Sredinom 2015. godine band nastavlja sa radom i počinje snimanje prvog albuma,  a u sepembru nastupa na Antifa festivalu u Mostaru gdje prestavlja pjesme koje će se naći na pomenutom albumu. 

Karakteristika benda su tekstovi na bosanskom jeziku sa socijalnom tematikom.wsastav benda čine Adel Džananović (vokal/gitata), Nedim Baltić - bubnjevi, Armin Subašić (bas gitara/back vokal).

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.