13.9.2016. 12:39
0
Crvena jabuka novom baladom svoju publiku nagovara na romantiku i sanjarenje uz voljenu osobu
"Dolly Bell" nova je pjesma legendarne grupe Crvena jabuka s njihovoga aktualnog dvostrukog albuma "2016" objavljenog u izdanju Croatia Recordsa. Nakon što su nas ovo ljeto rasplesali brzim ritmovima u pjesmama "Mala moja Dalmatinko" i "Ode Žera u mornare", izvedenim na CMC festivalu te na Splitskom festivalu uz klapu Puntamika, najnovijom baladom svoju publiku nagovaraju na romantiku i sanjarenje uz voljenu osobu.

Ugođaj pjesme protkan Žerinim sugestivnim, toplim vokalom budi emocije i podsjeća zašto je baš Crvena jabuka najbolji odabir za intimne trenutke.

Intrigantni tekst pjesme potpisuje Jovan Peruača, a muziku Uroš Teofilović koji je zajedno s Markom Đuraševićem Mahonijem zaslužan i za aranžman. Video spot za "Dolly Bell", čija je premijera bila jučer na CMC televiziji i na portalu 24 sata, snimljen je u režiji Purim medie u spa resortu Banja Koviljača te prati ljubavnu priču mladog para uz zanimljiv obrat. Sasvim je sigurno da se nakon Jabukine nove pjesme pitanje „Sjećaš li se Dolly Bell?“ neće isključivo odnositi na kultni Kusturicin film jer je ova balada na najboljem putu da postane muzički klasik, vječno uvučen u srca publike. 

"Dolly Bell" treći je singl s albuma "2016" izdanog u junu ove godine koji sadrži čak 25 novih pjesama koje su djelo provjerenih Jabukinih autora – Asmira Spahića, Zlatana Fazlića, Dragomira Herendića, Branimira Mihaljevića, Mirka Šenkovskog Geronima, Nenada Ninčevića, Antonije Šole i drugih. 

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.