13.2.2017. 14:02
1
Adele slomila Grammy kojeg je dobila za najbolji album godine
Američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku je po 59. put dodijelila nagradu Grammy za najbolje muzičare u protekloj godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ceremonija dodjele prestižnih muzičkih nagrada održana je u Staples Centru u Los Angelesu, a domaćini su bili Margaret Cho i James Corden.

Pobjednica večeri je britanska pjevačica Adele koja je slavila u svih pet kategorija u kojima je bila nominovana. Njen album "25" proglašen je najboljim albumom godine.

Nagrade je osvojila i za najbolju pjesmu, najbolju snimku, najbolju pop izvedbu i najbolji pop album.

Svojim nastupom veče je obilježila i Beyonce, kojoj je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je obznanila da je trudna. Beyonce je bila nominovana u devet kategorija, ali je osvojila samo jednu nagradu i to za album "Lemonade" u kategoriji "najbolji urbani savremeni album". 

Na ceremoniji su nastupali i Adele, Demi Lovato, John Legend, Bruno Mars, Alicia Keys, Katy Perry i The Weekend. 

David Bowie, koji je umro 10. januara prošle godine posthumno je osvojio četiri Grammyja i to za najbolju rock pjesmu, najbolju rock izvedbu, najbolji alternativni album.

(Anadolu Agency)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.