9.9.2017. 15:50
0
Kad je saznao da je bolestan, Toma Zdravković je otpjevao najljepšu ljubavnu pjesmu
Pjesma “Čekaj me” prevedena je na čak 35 jezika. Mnogima na ovim prostorima je poznata po izvođenju Tome Zdravkovića.

Po mišljenju mnogih pjesma “Čekaj me, i ja ću sigurno doći” je jedna od najljepših napisanih pjesama ikada. Autor je Konstantin Simonov, piše “Nostalgično“.

Simonov je pjesmu napisao u jeku rata na borbenim linijama potaknut snažnim emocijama prema Valentini koja ga je čekala kući. Fotografija njega i njegove djevojke ga je održavala u životu.

Kada je počeo da sumnja da će preživjeti odlučio joj je napisati pjesmu.

Međutim, nekim čudom on se vratio s ratišta, a potom su se vjenčali. Svijetom je kružila pjesma koja je prevođena na brojne jezike.

Vremenom Simonov je posumnjao u ljubav zbog glasina koje su kružile, te je došlo do rastanka.

Pjesma je ostala i živi do danas da govori o ljubavnoj moći. Na našim prostorima pjevali su je Rade Šerbedžija i Toma Zdravković.

Neki izvori govore da je Toma Zdravković kada je saznao da je bolestan odlučio izvesti ovu pjesmu.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.