5.10.2017. 12:09
0
Lamia Šašivarević dobitnica nagrade "The Best Performance" na takmičenju u Beogradu
Polaznica Pop-Rock škole pjevanja pri Institutu za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva Lamia Šašivarević dobitnica je nagrade "The Best Performance" na proteklom muzičkom takmičenju "Angel Voice", održanom u Beogradu u okviru Međunarodnog muzičkog festivala za djecu i omladinu.

Šašivarević se predstavila s pjesmom "And I am telling you, I’m not going" iz popularnog mjuzikla Dreamgirls.

- Takmičenje je bilo zanimljivo i uživala sam slušajući druge takmičare. Divno su nas ugostili i zadovoljna sam svojim plasmanom te se nadam da ću i sljedeće godine predstavljati svoju zemlju i iMTM Pop-Rock školu u Beogradu - istakla je Šašivarević.

Njena nastavnica pjevanja Mima Zukan kazala je da je pozitivno iznenađena fantastičnom vokalnom i scenskom pripremljenošću djece, navodi se u saopćenju Instituta za muziku, teatar i multimediju Sarajevo.

- S obzirom na to da je ovo Lamiin prvi festival zadovoljna sam kako je hrabro i energično izvela jednu od najtežih vokalnih kompozicija te uprkos cjelodnevnom čekanju na nastup ostavila je odličan dojam kod žirija. Dobili smo pozive iz Malte i Makedonije i ostvarili značajne kontakte, te je ovo zaista lijep početak za nju - kazala je Zukan.

Lamia Šašivarević učenica je devetog razreda osnovne škole u Sarajevu. Od 2016. godine pohađa Institut za muziku, teatar i multimediju i Pop-Rock školu pjevanja koja se odvija u saradnji sa Rockschool iz Londona, a vodi je prof. Mima Zukan, saopćeno je.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.