17.7.2018. 8:11
0
Nova pjesma i spot Maje Milinković, intimni razgovor sa sopstvenom dušom
"Romansa - uspavanka za dušu" naziv je nove pjesme Maje Milinković, bh interpretatorke fada sa adresom u Lisabonu. Pjesma i video ujedno i najavljuju novi album koji će biti izdan krajem godine. Novi album je je most između dvije kulture, portugalske i bosanske, kako jezički i muzički tako i praktično, jer je pola materijala snimano u Sarajevu, a pola u Lisabonu, a na albumu će se opet sresti sevdalinka i fado.

Pjesma “Romansa – uspavanka za dušu” snimana u jednom od najprestižnijih fado studija Estúdio Pé de vento a u kojemu su svoje albume snimala najveća imena fado muzike.


"Pjesma "Romansa - uspavanka za dušu" je fado sa repertoara Amálie Rodrigues koji sam napisala na bosanskom jeziku, autor muzike je Carlos Gonsalves. U pjesmi se zapravo radi o razgovoru sa vlastitom dušom koja je jedne noći pokucala na vrata sva izmijenjena, slomljenih krila, tražeći utjehu i sklonište. Mislim da će se mnogi prepoznati u ovoj pjesmi, a posebno oni koji imaju blizak odnos sa svojom dušom, odnosno sa samim sobom, svi oni koji su barem jednom iskusili duševnu bol, koji su lutali izgubljeni pa su se pronašli.U pjesmi se takodjer i sama pronalazim."


Video je sniman u Portugalu na prekrasnoj lokaciji Cabo espichel. To je zapanjujuća, prekrasna lokacija s prekrasnim pogledima, gdje se boje okeana i neba uklapaju dajući nejednaku panoramu. Također, ovo mjesto poznato je i kao svetište. Snimanje je proteklo kao u nekom snu, jer destinacije oduzimaju dah svojom ljepotom i u isto vrijeme mirnoćom. Kad bi čovjek išao negdje da se nađe sa sobom i sa svojom dušom, bilo bi to na ovakvom mjestu.


Video za pjesmu “Romansa – uspavanka za dušu” nastao je u realizaciji mlade umjetnice, vizuelne antropologinje i fotografkinje iz Austrije Ronje Panholzer. 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.