18.7.2018. 8:25
1
Tifa: Treba biti optimista, čak i kad rezultati na terenu govore drugačije
Mladen Vojičić Tifa održat će 22. jula koncert na platou ispod Starog mosta u Mostaru, čime će biti obilježena Evropska godina kulturne baštine. U razgovoru za “Dnevni avaz” Tifa nam je kazao da ovaj koncert za njega ima posebnu simboliku s obzirom na to da je riječ o 14. godišnjici završetka obnove Starog mosta.

 Specifičan ambijent

Kako je kazao u nedavnom intervjuu za naš list, kad je na poslovnom planu angažiran, više boravi u Beogradu, ali je već određeno vrijeme u rodnom Sarajevu i nije ga napustio. Trenutno vrijedno radi na novim pjesmama, a publici u Mostaru garantira istinski rok spektakl.

- Što se tiče repertoara, bit će to moj opus kroz “Bijelo dugme”, “Vatreni poljubac”, “Divlje jagode”… ali će biti i pjesama sa mog posljednjeg albuma “Spreman sam na sve”. Iza mene ima toliko mnogo hitova da garantiram da publici neće biti dosadno. Naprotiv, uživat će. Osim toga, specifičan je ambijent gdje sviram, bit će tu, siguran sam, mnogo ljudi, što naših, što turista – kazao je Tifa.


 
Iako je u gradu na Neretvi svirao prije nekoliko mjeseci, na Mostar Film Festivalu, kad je predstavljen dokumentarac “Tifa”, koncert ovog puta ima posebnu simboliku. Za Mostar ga, ističe, vežu samo lijepa sjećanja.

- Meni je Mostar uvijek ostao u sjećanju onakav kakav je bio, a o trenutnoj situaciji i Mostaru danas, ne trebam ja da raspravljam, znamo svi šta se dešava. Uglavnom, treba biti optimista i vjerovati da će biti bolje bez obzira na to što rezultati na terenu govore drugačije. Jednostavno, nada posljednja umire i nikad se ne treba predavati – smatra rok pjevač, piše Avaz.

I u životu je, ističe, okrenut pozitivnim stvarima.

- Inače sam u životu optimista, mada, realno gledajući situaciju, ne treba tražiti hljeba preko pogače, ali treba biti svjestan da stvari ne idu onim tokom kakvim mi zamišljamo. Bilo bi najbolje kad bi život bio krojen onako kako mi želimo, ali nažalost, nije tako, ima neko ko odlučuje o tome. Daj, Bože, zdravlja, to je najvažnije – iskren je Tifa.

Dva agregata

Za “Dnevni avaz” otkriva kako priprema još jedan značajan koncert. Održat će se 24. novembra u nekadašnjoj “Slozi”, današnjem “Cinemasu”, na 25. godišnjicu prvog koncerta u opkoljenom Sarajevu.

- Bio je to prvi koncert koji je održan u opkoljenom Sarajevu, sa dva agregata, kad smo moj rahmetli menadžer Ruždija Metanović i ja prikupili sredstva za ortopedska pomagala djeci – prisjetio se Tifa 1993. godine.

Korak po korak

- Vrijedno radim u studiju oko novih pjesama, sarađujem i sa Zeletom Lipovačom, snimamo zajedničku pjesmu. Osim toga, ono što mi je trenutno prioritet je “Bijelo dugme”, saradnja s Goranom Bregovićem, ali korak po korak – kaže Tifa, piše Avaz.

(Alen Avdić)
TifaMuzika
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.