18.7.2018. 21:15
0
2cellos: Ako bismo obradili narodnjak, napravili bismo svjetski hit
Stjepan Hauser i Luka Šulić iz sastava 2cellos, kažu da nije isključeno da pored svjetskih hitova koje su do sada obradili, obrade i neki narodnjak.

“Ako bismo srpske narodnjake obradili, to bi bio svjetski hit. To zaista mislim, bila bi ludnica. Vidjećemo da nešto slično uradimo u budućnosti”, naveo je Stjepan.

Od ranije je poznato da poštuju rad Šabana Šaulića, čak ga jednom prilikom nazvavši “srpskim Mocartom”.

Sada je Hauser šaljivo dopunio tu misao uz rečenicu da je “Mocart bio narodnjak svog vremena”.

Momci su istakli da među ličnostima sa scene ne da nemaju neprijatelje, nego im se niko nije ni u najavi zamjerio, a realno i nema razloga za to. Njihov otkačeni duh i mladalačka energija su pravo osvježenje za muzičko nebo bivše Jugoslavije. Takođe, zbog izgleda i šarma prije svega, pravi su miljenici ženskog dijela publike, pa postoji priča da veliki broj dama dolazi na koncerte više da bi udovoljile očima, a ne ušima. Stjepan je poznatiji kao veliki i neumorni zavodnik, ali Lukina priča o zaljubljenoj obožavateljki je zaista anegdota za pamćenje.

“Prije nekoliko godina sam imao situaciju sa jednom Poljakinjom koja je umislila da smo u vezi. To se dogodilo zato što je nepoznati psihopata otvorio moj lažni profil, kao i lažne profile cijele moje porodice, pa se u ime mene, mog brata, moje sestre dopisivao s tom djevojkom mjesecima. Uputio joj je poziv da dođe na jedan koncert, i to u prvi red, što je ona i uradila. Tad mi je ceo nastup mahala i pozdravljala me, ja razmišljam “ko je ovo?”, ništa mi nije bilo jasno. Par sati kasnije se nekako, ne znam kako, uvukla u bekstejdž i ispričala mi cijelu priču. Bilo mi je izuzetno žao što sam je morao rastužiti istinom, izuzetno težak momenat”, otkrio je Šulić.

Slavni čelisti spremaju novi album i sigurno je da svi jedva čekamo da kroz njihove prste i strune violončela prođu čuvene filmske teme, rok kompozicije i ostala muzička rjemek-djela, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.