15.8.2018. 13:40
0
Grupa Jinx oduševila nastupom, Sarajevsko After Film se nastavlja koncertom Urban&4
Grupa Jinkx
Grupa Jinkx
Grupa Jinkx
Grupa Jinkx
Grupa Jinkx
Grupa Jinkx
Grupa Jinkx
Sinoć je na Sarajevsko After Film Main Stage-u nastupio zagrebački bend Jinx predvođen harizmatičnom pjevačicom Yayom. Posjetitelji su uživali u hitovima Jinx-a, a kao predgrupa odličan nastup je imao bend Detour.

Na Sarajevsko After Film Main Stage-u u srijedu 15.8. nastupit će grupa Urban&4, predvođena Damirom Urbanom, koji je svoj prvi javni nastup imao na riječkoj rock sceni već kao šesnaestogodišnjak.

U kultnoj grupi Laufer, Damir Urban je autor tekstova, koutor muzike i vodeći vokal, a s njima objavljuje prve hitove „Budi moja voda", "Svijet za nas", "Lopov Jack" i drugi. 

Od 1996. počinje samostalnu karijeru tokom koje je objavio više albuma dok su njegovi hitovi „Astronaut", "Nebo“, „Black Tattoo“, „Žena dijete“, „Mala truba“ i „Odlučio sam da te volim“ postali kultne pjesme regionalne muzičke scene. 

Kao predgrupa će nastupiti bh. bend Regina koja prvi album objavljuje 1990. godine. Rock kritičar su se složili da je to bend koji je nasljednik legendarnih ”Indexa” i ”Bijelog dugmeta”. 

Jedno od najvećih DJ imena regiona – Marko Nastić, koji je nedavno proslavio 20 godina za dekovima i Stellar, nastupit će na Electronic Stage-u. 

Marko Nastić je globalno prepoznat house, techno i minimal di-džej i producent, najprepoznatljiviji po setovima na tri deka. Što se tiče njegove producentske karijere, uključujući remikse i saradnje, za sada se može pohvaliti sa više od 200 izdanja. Di-džej Stellar se na sceni pojavljuje još 2008. godine, a radio je na nekoliko većih projekata koji se tiču elektronske muzike i koji su veoma važni za nadogradnju i učvršćivanje elektronske scene u Sarajevu i BIH. 

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.