7.12.2018. 17:15
0
Preminuo Pete Shelley, frontman Buzzcocksa
Pete Shelley, frontman kultnog punk rock benda Buzzcocks, preminuo je u četvrtak u 63. godini.

Shelley je preminuo u Estoniji gdje je i živio posljednjih godina. Bend je na Facebooku potvrdio vijest o njegovoj smrti, dok je njihov menadžment za BBC naveo srčani udar kao najvjerojatni uzrok smrti.

Bend je najpoznatiji po hitu "Ever Fallen in Love", a smatra se da su bili pioniri britanskog punka uz Clash i Sex Pistols.

Također, bend je znatno utjecao na manchestersku glazbenu scenu, pokret neovisnih izdavačkih kuća, punk rock, power pop, pop punk i indie rock.



(FENA / Lejla Trle) 

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.