19.2.2019. 10:23
0
Kralj narodne muzike mislio na publiku: Šaban htio snimiti nove pjesme
Šaban Šaulić snimio je za pola stoljeća blistave karijere stotine pjesama, od kojih su većina bile hitovi, ali želja da publici pruži nešto novo nije ga napuštala do posljednjeg dana.

Kralj narodne muzike je, kako saznajemo, u martu trebao ući u studio svog saradnika, harmonikaša i kompozitora Borka Radivojevića i snimiti dvije nove pjesme. 

Šaban je pažljivo birao šta će snimiti, zato je iza njega i ostao tako kvalitetan opus. Smatrao je da poslije toliko decenija rada ne treba izdavati nove pjesme pod svaku cijenu i bio je zadovoljan kad mu je Borko, koji je svirao s njim prošle jeseni na velikim koncertima u arenama u Beogradu i u Sofiji, ponudio melodije koje su mu se dopale. Jedna od tih numera imala je naziv "Ljubomoran sam". Šaban se toliko radovao, govorio je: "Hvala Bogu da sam napokon naišao na prave pjesme" - kaže izvor i podsjeća da je Šaulić većinu svojih hitova komponirao sam, da je pisao i za druge pjevače, ali da je volio uzimati i tuđe kompozicije koje mu se dopadnu, prenosi Kurir. 

Inače, posljednja pjesma koju je legendarni pjevač snimio bila je "Ti možeš sve", duet s njegovom kumom Zoricom Brunclik.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.