21.2.2019. 10:27
0
Šabana su izboli u haustoru u Beču 17. februara, a poginuo je na isti datum 26 godina poslije
Šaban Šaulić, kralj narodne muzike, poginuo je u stravičnoj nesreći u Njemačkoj, kada se u kola u kojima se nalazio pjevač zakucao pijani vozač, 17. februara.

Neka tragična simbolika s datumom bila je vezana za kralja pjesme, budući da je prije prije 26 godina, 17. februara, u haustoru u Beču Šaban Šaulić izboden nožem i jedva je ostao živ. 

Istog dana, dvije i po decenije kasnije, kralj narodne muzike izgubio je život u teškoj saobraćajnoj nesreći. Porodica Šaulić je godinama slavila 17. februar kao Šabanov drugi rođendan, a nikome nije palo na pamet da će pjevač baš na taj dan izgubiti život.

Većina pjesama na YouTubeu je i objavljena 17. februara - "Odlaziš, odlaziš", "Dođi da ostarimo zajedno", "Anđeoska vrata", "Hvala ti za ljubav", "Nema ništa, majko, od tvoga veselja", "Kralj boema", "Danima te čekam", "Kako si, majko, kako si, oče"...

- U šoku smo što je poginuo istog dana na koji su ga izboli prije 26 godina. To je nevjerovatno! Više od dvije decenije Goca svake godine na taj dan pali svijeću u crkvi i pravi kolač... Toga dana porodica je slavila Šabanov drugi rođendan. I to se ponavljalo iz godine u godinu, bez obzira na to gdje bi bili na taj dan. Kada god su bili na nekom putu, Goca je preuzimala da pronađe crkvu u kojoj je palila svijeću... Strašno je to što je život izgubio baš na taj dan. Je li to zla kob, ne znam - ispričao je izvor blizak Šabanovoj porodici. 

Nekolicina pjesama, kao što su "Majko, sve ti opraštam", objavljena je 22. februara, kada bi trebala biti Šabanova sahrana.  


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.