27.2.2019. 22:15
0
Drake najprodavaniji muzičar u 2018. godini: Pogledajte ko se još nalazi u top 10
Međunarodna diskografska organizacija (IFPI) proglasila je Drakea najprodavanijim izvođačem na svijetu u 2018.

Zahvaljujući svom albumu Scorpion, Drake je jedini izvođač na svijetu koji je drugi put zaslužio ovo priznanje.

IFPI Global Recording Artist of the Year dodjeljuje se već šestu godinu kao jedinstveno i autoritativno priznanje koje odražava umjetnikov svjetski uspjeh u digitalnim i fizičkim glazbenim formatima, od streama do vinila.

Prethodni dobitnici nagrade su One Direction (2013.), Taylor Swift (2014.), Adele (2015.), Drake (2016.) i Ed Sheeran (2017.).   

Izvršna direktorica IFPI-ja Frances Moore izjavila je kako je Drake imao nevjerojatnu rekordnu godinu koja je više nego vrijedna titule svjetskog izvođača godine.

Najprodavani izvođači u 2018:

1. Drake
2. BTS
3. Ed Sheeran
4. Post Malone
5. Eminem
6. Queen
7. Imagine Dragons
8. Ariana Grande
9. Lady Gaga
10.Bruno Mars

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.