7.3.2019. 21:36
0
Ove hitove Bajaga smatra najznačajnijim u karijeri
Još od sedamdesetih prostor bivše Jugoslavije voli pjesme Bajage i instruktora. Mnogi hitovi ovog beogradskog rok sastava ušli su u legendu, a Momčilo Bajagić, frontmen, otkriva kojih pet su mu posebno “u srcu”.

Berlin

“Prva je “Berlin”, to je prva pjesma koju sam napravio za prvi album i, kako da kažem, od nje je sve krenulo i zato mi je jedna od najdražih”, otkriva Bajaga.

Dobro jutro džezeri

“Druga pjesma je sa sljedećeg albuma “Dobro jutro, džezeri” jer mislim da mi je to najbolji snimak. Ne nužno u tehničkom kvalitetu, nego se naprosto potrefilo. Svirali su pokojni Mića Marković, Stjepko Gut… znači, ozbiljni džezeri. Dopada mi se i taj snimak i atmosfera s drugog albuma, mnogo mi znači ta pjesma”, kaže on.

Strah od vozova

“Stvar s albuma “Jahači magle”, to je jedna lijepa balada koju ponekad sviramo, mislim da je dobro ispala i drago mi je što je na njoj gitaru svirao moj pokojni drug iz Riblje čorbe – Rajko Kojić, koji u to vrijeme već nije svirao u Čorbi. Odsvirao je odličnu gitaru i mislim da je to jedna od posljednjih ozbiljnih pjesama koje je snimio”, smatra Bajaga.

Tišina

“Četvrta pjesma može biti “Tišina” s “Prodavnice tajni” jer je to naša najslušanija pjesma, bar po internetu. Sad vidim da su nešto mijenjali, ali je u jednom trenutku imala 20 miliona pregleda. Sviđa mi se i zato što je to prilično jednostavna pjesma koja ima samo tri akorda, ali ima dobru temu i dobar tekst, i zato mi je draga”, iskren je Bajaga.

Daljina, dim i prašina

“I za kraj “Daljina, dim i prašina” jer mi je, onako, neki pogled unazad na sve ovo što se dogodilo dosad. I, samo da vam kažem, sjutra da me pitate, vjerovatno bih izabrao drugih pet pjesama, ali ovo je ono što mi je sad bilo u glavi”, navodi beogradski muzičar, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

Bajaga
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.