11.3.2019. 11:02
0
Pored brojnih zabrana, pjesme Michaela Jacksona sve slušanije
Ubrzo poslije emitiranja kontroverznog dokumentarca “Leaving Neverland” koji govori o tome kako je kralj pop muzike Michael Jackson navodno zlostavljao nekoliko dečaka, brojne radio stanice širom svijeta odlučile su da prestanu da puštaju njegovu muziku. Ipak, da je sporni dokumentarac podigao veliku prašinu, pokazuju najnovije informacije iz Velike Britanije koje govre kako je muzika nekadašnjeg kralja popa ponovo na vrhu top listi nekoliko slušanijih radio stanica.

Čuveni kompilacijski album “Number Ones” sa 87. popeo se na 23. mjesto, a kompilacija hitova “The Essential Michael Jackson” dostigla je 76. poziciju, dok je singl “Thriller” skočio na 133. i “Bad” na 142. mjesto. Nekoliko desetina lokalnih radio stanica širom Britanije, ponovo su na svoje top liste uključile Jacksonove hitove što se ipak, nije dopalo brojnim slušaocima koji su uputili brojne kritike na račun muzičkih urednika programa.

No, na drugom kraju svijeta, u Novom Zelandu, najslušanije radio stanice, zabaranile su emitiranje većine Jacksonovih pjesama, a mnogi to smatraju marketinškim potezom, dok postoje mišljenja kako će “hajka” na Jacksona proći u veoma kratkom periodu. Michael Jackson oslobođen je 2005. godine optužbi za zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka na svom ranču “Neverland”, 11 godina ranije, susreo se sličnim optužbama, koje je takođe uspio opovrgnuti na sudu, prenosi Azra magazin.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.