20.5.2019. 13:55
1
Pjevač benda Hatari: Ne možeš da organizuješ takmičenje pod parolama tolerancije i ljubavi, a da ignorišeš ono što se dešava u Palestini
Islandski bend Hatari istakao je zastavu Palestine tokom Takmičenja za pjesmu Eurovozije koje se ove godine održalo u Izraelu, u Tel Avivu.

Piše: Haris Ahbabović

EBU je nakon toga zaprijetio da će kazniti Island, ali su predstavnici Islanda, sa druge strane, naišli na odobravanje publike na društvenim mrežama zbog onoga što su napravili prije dvije noći.

"Nismo imali izbora. Ne možeš da organizuješ takmičenje pod parolama tolerancije i ljubavi među ljudima, što je svakako lijepo, a da se ignoriše šta se dešava u Palestini. Mi nismo željeli da to ignorišemo, te smo željeli sa ovim zastavama da skrenemo pažnju ljudima šta se ovdje događa. Nadam se da smo uspjeli u tome", rekao je frontmen benda Hatari, Matthias Tryggvi Haraldsson.

Podsjećanja radi, na 64. izdanju Eurosonga pobijedila je Holandija, koja je trijumfovala ispred Italije i Rusije. Islanđani su na kraju osvojili 10. mjesto.

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.