1.8.2019. 14:14
1
Veterani iz Bijeljine najavljuju protest zbog gostovanja Karleuše
Udruženje veterana Garde "Panteri" oštro se protivi najavljenom koncertu Jelene Karleuše koji je zakazan za četvrtak, 8. avgust, u Bijeljini, uz ocjenu da nije dobrodošla zbog svog antisrpskog djelovanja.

"Svojim djelovanjem /Karleuša/ nikada nije podržala srpske žrtve niti osudila zločin nad srpskim narodom u BiH, a svakodnevno je djelovala antisrpski, ponižavajući srpski narod i rukovodstvo u Republici Srpskoj, te zbog toga i nije dobrodošla u Republiku Srpsku", saopšteno je iz Udruženja veterana Garde "Panteri".

U tekstu se navodi da je Karleuša u javnim istupima dugi niz godina vrijeđala i omalovažavala Republiku Srpsku i Milorada Dodika u vrijeme kada je bio predsjednik Republike, tako što je osuđivala genocid u Srebrenici i davala podršku udruženju "Majke Srebrenice", da je javno vrijeđala SPC i Njegovu svetost patrijaha srpskog Irineja, dok je istovremeno podržavala gej populaciju u Srbiji.

"Iskoristićemo sve načine da spriječimo koncert zakonskim putem, a posljednja opcija je protest ispred Etno sela `Stanišići` gdje je koncert najavljen", poručili su veterani.

U saopštenju se navodi da inicijativu o zabrani koncerta Karleuše u Bijeljini podržavaju i brojna udruženja građana, kao i ratni veterani elitnih jedinica "Beli Vukovi", "Garda Šekovći", "Vukovi sa Drine", "Mandini Lavovi", "Tobutski sokolovi", "Peša Brčko", "Vukovi sa Vučijaka", "Peti odred specijalne policije Doboj".

"Očekujemo od institucija Republike Srpske, prije svih od Ministarstva unutrašnjih poslova, da koncert proglasi kao visoko rizičan i da ga zabrani, te time spasi čast i obraz Republike Srpske", zaključuje se u saopštenju.

(Alen Avdić)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.