31.12.2019. 8:53
0
Publika uživala u koncertu klasične, pop i filmske muzike ispred Vječne vatre
Grad Sarajevo četvrti put zaredom priprema nezaboravan javni doček Nove godine. I ovaj put pod sloganom “Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije”!

Praznično slavlje započelo je večeras ispred Vječne vatre spektakularnim muzičkim performansom. Pod dirigentskom palicom profesora Ognjena Bomoštara, virtuozi orkestra Pop klasik izveli su najpoznatija djela klasične, pop i filmske muzike.

U ime domaćina Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka pozdravio je i poželio dobrodošlicu svojim sugrađanima, gostima i turistima koji su odlučili da Novu 2020. dočekaju u bh. prijestolnici.

Na repertoaru Pop klasika bio je raznovrstan program, za svakog ponešto. Tako su posjetioci koncerta bili u prilici da poslušaju najljepše i najpoznatije kompozicije iz opera Carmen i Vesela udovica, Mađarski ples, moderne popularne numere Gangam style, Game of Thrones,…, a u ovoj prohladnoj sarajevskoj noći i da se zagriju uz valcer, sambu, tango, can-can…

Orkestru Pop klasik ispred Vječne vatre pridružili su se operni solisti Aida Čorbadžić i Amir Saračević, te muzička diva, Jasna Gospić, izvedbom nekoliko svojih neprolaznih hitova.

Koncert koji je trajao punih 70 minuta, završen je bezvremenskom pjesmom Zvončići i čuvenim Radetzky maršom.


(Patria/Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.