28.8.2020. 8:45
0
Škola bubnjeva JU CKM na Gorici počinje s radom 1. septembra
U Centru za mlade na Gorici od 1. septembra počinje 'Škola bubnjeva' , koju organizira JU Centar kulture i mladih (CKM).

Časovi bubnjeva će se održavati od 18.00 sati, a plan rada prilagođen je svim polaznicima, kako onima koji se prvi put susreću s ovim instrumentom tako i onima koji već imaju određeno muzičko iskustvo.

Nastava će se bazirati na teorijskoj i praktičnoj obuci u sklopu koje će se detaljno i pravilno savladavati bubnjarske tehnike. Školu mogu pohađati svi ljubitelji tog instrumenta. Predznanje nije neophodno za pohađanje škole. 

Školu će voditi poznati bubnjar Sead Avdić koji je u uspješnoj karijeri bio član mnogih rok grupa: Cod, Senad od Bosne, Ambasadori, Rezonansa, Teška industrija.

S Avdićem obuku će držati i njegov sin, mladi bubnjar Adi Avdić, najavljeno je iz Press službe JU CKM.

Bubanj je najstariji muzički instrument - pripada skupini muzičkih udaračkih instrumenata. Bubnjarski komplet u većini slučajeva čine: bas bubanj, doboš, tomovi, činele i ostale dodatne udaraljke. Postavljen je tako da ga svira jedna osoba, odnosno bubnjar, koji sjedi na bubnjarskoj stolici. Bubnjevi se koriste u većini muzičkih žanrova: jazz, rock, pop , hip hop, klasična muzika , i još drugih muzičkih stilova.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.