10.3.2021. 16:34
0
Marijina "Molitva" je jedna od svega dvije "neengleske" pjesme koje su pobijedile na Eurosongu u posljednjih 20-ak godina
U mjesecu maju ove godine u Nizozemskoj će biti održan Eurosong.

Piše: Haris Ahbabović

Gledajući na pobjednik u posljednjih 20-ak godina, samo su dvije pjesme trijumfovale, a da nisu bile na engleskom jeziku.

Naravno, u pitanju je pjesma "Molitva" sa kojom je Marija Šerifović 2007. godine donijela pobjedu Srbiji u Helsinkiju, te pjesma "Amar pelos dois", sa kojom je Salvador Sobral donio pobjedu Portugalu 2017. godine.

Posljednjih put, ako ne računamo te dvije pjesme, kada je pobijedila pjesma koja nije bila na engleskom jeziku je bilo 1998. godine, kada je Dana International sa pjesmom "Diva" pobijedila u Velikoj Britaniji i donijela pobjedu Izraelu. Tu pjesmu je otpjevala na maternjem hebrejskom jeziku.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.