8.1.2023. 20:32
0
Sejo o svojoj muzičkoj karijeri: "Kažem ja brici nađi mi tri-četiri ženske, dadnem im po stoju i kupim bukete cvijeća. Kad budem pjevao one izađu i daju meni cvijeće"
Poznati sarajevski ugostitelj Husein Brajlović poznat kao Sejo Brajlović gostujući u Podcastu N1 govorio je o tome kako je dijete koje dolazi iz porodice koja se bavila mesoprerađivačkim poslom. Nakon dolaska u Sarajevo, Brajlović je nastavio posao u mesnici, potom se okušao i kao pjevač a poslije rata postao je i ugostitelj.

Inače Brajlović je otac četvero djece i osmero unučadi odnosno nedavno je postao po osmi put dedo nakon što je njegov sin dobio sina.

Životni put Brajlovića je tekao iz Ustikoline kod Foče pa je kao mladić došao u Sarajevo.

“Ja sam se rodio 1956. godine. Moj otac i majka su sa dedom radili u klaonici i tako sam se rodio”, naveo je Brajlović.

U Sarajevo je došao da se školuje za mesara gdje je potom radio u mesnici UPI na Marijin Dvoru, koja je kako je kazao, imala promet kao 26 mesnica.

“Ja kada sam 70 godina došao imao sam četiri kese”, prisjetio se Brajlović.

Muzička karijera

Malo je poznato da je Brajlović pred sami rat bio i u muzičkim vodama gdje je u to vrijeme izdao dvije kasete. Jedna od njih je i “Hej Senči-Senada”. Brajlović se prisjetio kako je sve počelo.

“Prije idemo na turneje preko VEN-a se to radilo i idemo negdje u Srbiju tamo da pjevamo. Ja pođem, žena to nije odobravala. Odem tamo i potrošim deset hiljada (…) Odem ja kod brica tamo na jedno mjesto i kažem mu nađi mi tri-četiri ženske. Ja kupim bukete cvijeća i dam njima po stoju i ja kad budem pjevao da one izađu i daju meni cvijeće”, prisjetio se Brajlović.

Također je dodao kada je na tadašnjem Radio M promovisao “Hej Senči Senada”, njegova supruga je zbog svega bacila radio kroz prozor.

Pomoć Srbijancima kojima su probušene gume

U žižu javnosti je Brajlović ovih dana došao jer je Srbijancima kojima su probušene gume platio popravak i pozvao ih na druženje. Za N1 kaže da je to ljudska gesta i da time želi “sačuvati obraz Sarajlija”.

“Čuli smo se, pozvali smo ih na ručak, večeru, to je gala jako smo se družili. Otišli smo kupili sve gume kod vulkanizera. Kupili smo nove zimske gume”, istakao je Brajlović.

Kako je kazao Brajlović jedan od srbijanaca kojem su probušene gume uzeo je od punca auto i došao u Sarajevo.

Vrijeme korone i lockdowna

Za Brajlovića je najteže vrijeme bilo kada je počela korona i masovno zatvaranje.

“Kad je došla ta nesretna korona, ja sam milio da ćemo svi riknuti i onda sam policiji, Domu zdravlja kako na Ilidži tako i u Ustikolini i Foči sam od srca pomogao. Kada su došle te vakcine mene su zvali da ih dobijem i da nije bilo tih ljudi ja bih možda umro”, naveo je Brajlović.

Novi objekat na Baščaršiji

U poslovnom smislu Brajlović se ne smiruje. Nakon objekta na Ilidži, lokala kojeg drži njegova kćerka na Slatkom čošetu, Brajlović najavljuje “čudo neviđeno” na Čaršiji i to eć voditi jedan sin, dok će drugi preuzeti posao na Ilidži,

“Jedan će biti na Ilidži, moram ih razdvojiti a kupio sam drugom radnju na Baščaršiji gdje će biti kao na Skadarliji. To Sarajevu treba a ne da uzmeđ pet ćevapa i kiselo mlijeko. Od toga nema para(….) Tu će biti muzika u 12 sati gdje će biti svega da se jede i pije. To Čaršiji treba”, najavljuje Brajlović.

Jedna od osoba koja fascinira Brajlovića je i Edin Džeko koji je kapiten naše nogometne reprezentacije te Barajlović ustaje kada se pomene njegovo ime. On je, objašnjava i porodično vezan jer je njegov sin u kumskim odnosima sa Džekom.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.