2.3.2023. 18:58
0
Srbijanski favorit za Eurosong ispao "jer se zamjerio Vučiću": Predsjednik se pronašao u stihovima?
Održana je prva polufinalna večer Beovizije, odnosno srbijanskog izbora za Eurosong, a kada su pročitani prvi finalisti, desilo se nešto neočekivano.

Naime, među osam finalista nije se našao pjevač Savo Perović, čija je pjesma Presidente bila jedan od favorita takmičenja, sa više od pola miliona pregleda na YouTubeu.

Srbijanski mediji počeli su špekulirati da je Perović, inače tridesetdvogodišnji Crnogorac koji od 2008. godine živi u Beogradu, ispao iz takmičenja jer se zamjerio Aleksandru Vučiću.

Izvori tvrde da se Vučić pronašao u stihovima pjesme "Presidente", a navode je dodatno potakao i Savo, koji je izjavio kako je njegova pjesma posvećena svim predsjednicima. Navodno je Savi također otkazano i gostovanje na televiziji Pink zbog Vučićevog vanrednog obraćanja publici, što je mnogima bilo sumnjivo.

Savo se na bini srbijanskog takmičenja pojavio u crvenom kostimu koji mu je otkrio torzo i s neobičnom maskom na licu, a iako je u svoj nastup uložio 10.000 eura, to nije bilo dovoljno da prođe dalje.

Ovo je dio stihova pjesme Presidente koji se navodno nimalo nisu svidjeli Vučiću:

"Como tu, como tu

Mi Presidente

Como tu

Ti se bolje pazi mene

Como tu, Como tu

Mi Presidente

Como tu

Sve je igra Presidente

Nisam ja kao ti

Glavu kad gubim

Surovo ne kažnjavam

Ljubim kao manijak

Nisam ja kao ti..."



(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.