4.3.2023. 16:52
0
Sjećate li se Ruslane, atraktivne pobjednice Eurosonga iz 2004. godine: Danas pjeva ukrajinskim trupama
Ukrajinska pop pjevačica Ruslana pobijedila je na Eurosongu 2004. godine. Ona je te godine predstavila svoju zemlju sa pjesmom “Wild Dances” i oduševila evropsku publiku. Sjećate li se Ruslane i njenog “divljeg plesa”?

U nastavku donosimo priču o njoj.

Ona i danas važi za jednu od najuspješnijih učesnica ovog takmičenja, jer se gotovo 20 godina nakon pobjede njena pjesma i dalje pjevuši, prenosi Nova.rs.

Ruslanina pobjednička numera „Wild Dances“ dostigla je toliku popularnost da je vremenom postala i dio „lične karte“ Evrovizije, s obzirom na to da se često izvodi u revijalnom dijelu programa pomenutog takmičenja.

Pogledajte instagram Ruslane:


Ruslana danas ima 49 godina i dalje se aktivno bavi muzikom, a na skorijim fotografijama se vidi da se nije mnogo promijenila.

Ona se prošle godine oglasila i povodom rata u Ukrajini.

„Jutro je došlo. Moramo skupiti snagu i shvatiti da je počeo rat protiv Ukrajine. Sigurna sam da će se svijet ujediniti i stati na stranu Ukrajine. Mnogo godina smo radili na tome da nas svijet prepozna kao zemlju koja je vjekovima patila zbog ruskog režima. Svijet će nam pomoći i zaustaviti rat“, poručila je ona tada.

Dodala je da je sada najbitnija lokalna teritorijalna odbrana.

„Prikupljam informacije o tome kako ovo uraditi i objavit ću ih na Instagramu. Prijatelji, pišite mi javno ili privatno! Potrebne su nam provjerene informacije. Ovo je ključno vrijeme“, zaključila je tada pjevačica.

Na nedavnim objavama na Instagramu, vidi se da Ruslana često pjeva ukrajinskim trupama i poziva na pomoć Kijevu u ratu protiv Rusije.

(A. Balićevac)
Ruslana
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.