30.9.2023. 15:34
0
Ovo sigurno niste znali: Čime se Petar Grašo bavio prije nego što je uplovio u svijet muzike
FOTO: Instagram
Dobio sa stipendiju od univerziteta u Chicagu.

Zanimanje Petra Graše naširoko je poznato javnosti, međutim, malo ko zna kakav je njegov život bio i čime se bavio prije nego što je počeo da piše pjesme, a potom i da ih pjeva.

Gostujući u emisiji „Muštuluk” slavni pjevač ispričao je kolegi i prijatelju Harisu Džinoviću kako je došlo do toga da se bavi muzikom, a zanimanje Petra Graše prije nego što je postao poznat mnoge je iznenadilo.

-Potpisao sam tada ugovor za prvu postavu Jugoplastike sa osamnaest godina. Bio sam dobar igrač, u napadu odličan, a odbrana mi je bila loša. Dobio sa stipendiju od univerziteta u Čikagu, a u međuvremenu sam pisao pjesme jer sam završio i muzičku školu. Počeo sam da pišem svoje pjesme i jednu od njih je čuo Oliver i rekao mi je da želi da je otpjeva. U tih petnaestak minuta se sve promijenilo. Trebalo je da odlučim da li idem ili ne, a odlučio sam da jednostavno ostanem u Hrvatskoj i u muzici – zaključio je Grašo, prenosi Avaz.

(M.Lj.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.