10.5.2024. 18:43
0
Predstavnik Nizozemske navodno udario člana izraelske delegacije na Eurosongu jer mu je ismijavao mrtve roditelje
Joost Klein, ovogodišnji predstavnik Nizozemske na Eurosongu, danas se nije pojavio na probi.

O njegovom izostanku se oglasio EBU.

- Trenutno istražujemo incident koji nam je prijavljen, a koji uključuje nizozemskog umjetnika. Do daljnjega neće biti na probama. Trenutno nemamo dodatnih komentara i ažurirat ćemo informacije u dogledno vrijeme -  stoji u njihovom saoćenju.

Klein se s pjesmom "Europapa" predstavio u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga i izborio ulazak u finale. Pažnju je privukao i tokom press konferencije nakon druge polufinalne večeri. Naime, pokrio je glavu zastavom kad je izraelska predstavnica počela odgovarati na pitanja novinara.

Osim toga, društvenim mrežama proširila se snimka trenutka u kojem je novinar postavio pitanje Izraelki smatra li da je sa sobom donijela rizik i opasnost za druge takmičare. Voditelj joj je tada poručio da ne mora odgovoriti na pitanje, na što je Nizozemac poviknuo: "Zašto ne?" 

Danas su se, ipak, pojavile nove informacije, tačnije glasine, o tome šta se dogodilo i zbog čega se Nizozemac nije pojavio na probi. 

Navodno je Nizozemac udario člana delegacije Izraela nakon što je ismijavao smrt njegovih roditelja. Klein je prisustvovao početku probe te je prošetao binom u punom kostimu, ali se nije pojavio kad je bio njegov red za nastup.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.