1.2.2017. 18:56
0
Projekat studenata Mašinskog fakulteta u Sarajevu među 50 najboljih u Evropi
U novembru 2016. godine Holandska kompanija Ultimaker, jedna od vodećih kompanija za razvoj i proizvodnju 3D printera, u saradnji s Evropskom investicionom bankom, raspisala je konkurs za dodjelu 50 njihovih najnovijh 3D printera „Ultimaker 2+“ i „Ultimaker 3“. Na konkurs su se mogle prijaviti osnovne, srednje škole i univerziteti iz cijele Evrope. Cilj projekta je bio da se predloži inoviranje nastavnog procesa upotrebom 3D printera, te da se pronađu učitelji, nastavnici, profesori i njihovi učenici/studenti koji su strastveni prema usvajanju i prenošenju znanja i unapređenju nastave.

Na konkurs se prijavilo preko 250 institucija obrazovanja iz cijele Evrope, a među 50 najboljih uvršen je projekat studenata Mašinskog fakulteta u Sarajevu. Na ovaj način studenti su osvojili 3D printer „Ultimaker 3“, koji se smatra jednim od najsavremenijih 3D printera tog tipa.  Proglašenje pobjednika se održalo na najvećem svjetskom događaju vezanom za edukacijske tehnologije, Bett Show-u u Londonu (www.bettshow.com) 27.01.2017. godine. Listu pobjedika možete pogledati ovdje.

Studenti Mašinskog fakulteta u Sarajevu aplicirali su s projektom „Improvement of teaching „How machines works” using Ultimaker 3D printer“, u sklopu kojeg planiraju uz pomoć dobijenog 3D printera izraditi potpuno funkcionalni reduktor u stvarnoj veličini.

Više o projektu možete pogledati u videu koji su studenti snimili za potrebe projekta.

Tim čine studenti: Smajić Jasmin, Osmanlić Maida, Miralem Alem, Pandzo Amina, Ramić Tarik i Salihi Vildan, pod mentorstvom Doc.dr. Isada Šarića, dipl.ing.maš. i V. Asist. Adisa Muminovića, MA-dipl.ing.maš.

 
Studenti
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.