23.10.2022. 15:27
0
Završena Konferencija o donaciji i transplantaciji organa
Konferencija o donaciji i transplantaciji organa koja je okupila kirurge, anesteziologe, rektore i profesore s medicinskih fakulteta, transplantacijske stručnjake iz Bosne i Hercegovine, Republike Turske i Republike Hrvatske, završena je sinoć u Sarajevu.

Konferenciju je organizirala Fondacija za transplantaciju organa Republike Turske i Donorska mreža u BiH u suradnji sa Udrugom/Udruženjem dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i uz svesrdno pokroviteljstvo Federalnog ministarstva zdravstva.

Direktor Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ Ismet Gavrankapetanović je upriličio sastanak sa učesnicima konferencije, te ih upoznao sa kapacitetima te ustnove u ljudstvu, opremi i drugim resursima. Izrazio je želju da bolnica krene sa transplantacijom bubrega.

- Ono što nam turski prijatelji nude kroz vrijedan projekta je upravo ono što nam nedostaje a to je stalna edukacija, razmjena znanja, praktičan rad i ostalo vezano za polje transplantologije i donorstva i to u svim sferama koje čine jedan transplantacijski proces kompletnim – rekao je Gavrankapetanović. 

Realizacija projekta planirana je u naredne dvije godine, saopćenju UO Udruženja dijaliziranih i trasnplantiranih bolesnika FBiH.

(FENA/A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.