25.2.2015. 23:49
0
„Nisu htjeli platiti ceh od 15 KM, a sad su kredibilni svjedoci!“
Advokati su često na meti kriminalaca i izloženi su prijetnjama i napadima. Slična iskustva je imao i advokat Senad Dupovac, branitelj osuđenog Mevlida Jašarevića. On je u razgovoru za Source.ba portal govorio o tim situacijama, ali i o stanju u bh. pravosuđu.
Govorili smo i o slučaju Zijada Turkovića, kojem će također ubrzo biti izrečena presuda. Naš sagovornik smatra da tokom suđenja nije ponuđeno mnogo materijalnih dokaza, već da se cijeli slučaj zasniva samo na priči. Svjedoče, prema riječima našeg sagovornika, i osobe u čiju se vjerodostojnost iskaza mora sumnjati.

Ako je taj svjedok Isljam Kalender, višestruki povratnik u kriminal, postavlja se pitanje kredibilnosti tog svjedoka. Dokazi koji su ponuđeni protiv njega, pogotovo svjedočenje ovih osoba, su za mene upitni, ali poštovaću svaku odluku suda. Isljam Kalender je tri puta bio pokajnik, a sad se pojavljuje i četvrti put“, izjavio je, između ostalog, naš sagovornik.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.