26.2.2015. 0:03
0
„Dženo Uščuplić je bio dijete Želje, silom prilika je to zamijenio!“
Gotovo tačno 18 godina nakon historijske utakmice, odigrane 2. maja 1996. godine na netom reintegrisanoj Grbavici, Željezničar i Sarajevo će ponovo odmjeriti snage, ovaj put u zvaničnoj takmičarskoj utakmici.
Te majske nedjelje 96. godine je susret okončan bez pobjednika, baš kao i četiri posljednja gradska derbija, a konačni rezultat je glasio 1:1. Želju je u vodstvo doveo Bulend Biščević, koji i danas jako dobro pamti taj susret.

Pogodak za Sarajevo je postigao Dženan Uščuplić, čovjek koji će ove nedjelje sa klupe predvoditi Sarajevo u 103. gradskom derbiju.

Profesionalna igračka i trenerska karijera Dženana Uščuplića je vezana isključivo za FK Sarajevo. Nedjeljna utakmica neće biti kao svaka druga, ali neće imati ni poseban pritisak.

Sarajevo je u posljednje četiri utakmice ostvarilo pobjede, a u tom su nizu postigli čak 13 golova. S obzirom da ih tri dana nakon derbija očekuje prva utakmica finala Kupa, ekipa može mnogo rasterećenije ući u susret.

S druge strane Željo je nakon poraza u Mostaru šanse za osvajanje titule sveo na minimum, a pobjeda u derbiju je važna kako bi se osigurao izlazak u evropska takmičenja.

Bajić neće igrati za Želju, a Kerla i Hodžić su upitni, dok su kod gostiju upitni Jajalo i Todorović zbog zdravstvenih problema. Kapiten Sarajeva Amer Dupovac je jedan od onih čiji nastup nije upitan, te jedan od onih koji sigurno zna kakvu težinu nosi ova utakmica.

Željin kapiten Muamer Svraka je postigao pogodak u Mostaru, postigao je pogodak i u posljednjem derbiju na Grbavici, a sigurno ne bi imao ništa protiv da i u nedjelju zatrese mrežu protivnika.

Od posljednjih 10 derbija, čak osam je okončano bez pobjednika, a postignuto je isto toliko pogodaka. Osam golova u 10 utakmica nije nešto što dovodi publiku na stadion, pa se nadamo da nas Željo i Sarajevo u nedjelju neće razočarati, te da ćemo gledati utakmicu punu dobrih poteza, golova i popraćenu sjajnom atmosferom na tribinama.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelji: Alen Alilović/Ermin Ljumić
Montažer: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.