26.2.2015. 0:06
0
Sinovi Armena Dulića se oprostili od ubijenog oca
U Gornjoj Bioči u blizini Sarajeva je u srijedu klanjana dženaza i obavljen ukop Armena Dulića. Podsjećamo, Dulića je u ponedjeljak u mjestu Zovik u Hadžićima, dok se vraćao kući sa posla, ubio putnik autobusa Suljo Šehić (60).
Oko 2.000 osoba se oprostilo od Dulića, a među njima su bili i Armenovi sinovi. Veliki broj njegovih kolega iz GRAS-a je također danas bio u Gornjoj Bioči, a jedan od njih je u izjavi za Source.ba portal govorio o šoku nakon informacije da je njihov kolega i prijatelj ubijen.

Armena je ubio Suljo Šehić, 60-godišnjak koji je već ranije nanosio povrede nožem. Pri povratku sa dženaze i ukopa, ekipi Source.ba portala se obratio čovjek koji tvrdi da je također bio žrtva Sulje Šehića. On je, za razliku od Dulića, imao sreće i preživio je napad. Kaže da je Šehić zbog tog napada osuđen na pet godina zatvora, ali se u njemu zadržao samo dvije godine i pušten je prije vremena. Nažalost, nije bio spreman ovu priču prenijeri pred našom kamerom.

S razlogom svi građani Sarajeva strahuju i pitaju se zašto su osobe poput Sulje Šehića na slobodi! Problem neadekvatnog kažnjavanja prijestupnika, te podatak da 300 pravosnažno osuđenih kriminalaca šeta ulicama Sarajeva, je pitanje koje se intenzivira tek nakon ovakvih situacija, a zatim polako pada u zaborav.

Kao što su sve prethodne žrtve pale u zaborav, javnost će zaboraviti i na Armena Dulića. Pamtit će ga njegova porodica i prijatelji, kao što, primjera radi, Havu Šljivić-Dovadžija pamte njena djeca, suprug, porodica i prijatelji, a javnost je već smetnula sa uma da je čovjek koji je odgovoran za njenu smrt još uvijek na slobodi.

Još 2006. godine je pokrenuta priča vezana za izgradnju državnog zatvora, ali je ta priča u proteklih osam godina pretočena samo u jedan zaštitni zid, koliko je i izgrađeno u tom periodu. Uporedo sa dženazom Armena Dulića, objavljena je i vijest da se krajem juna nastavljaju radovi na izgradnji zatvora, koji bi trebao biti završen u junu 2016. godine.

Kantonalni sud u Sarajevu je ubici Sulji Šehiću odredio jednomjesečni pritvor. Iako njegova kazna koja se odredi nakon suđenja neće sinovima Armena Dulića vratiti njihovog oca, nadamo se da će ovaj krvnik biti jedan od prvih stanovnika novoizgrađenog zatvora.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.