26.2.2015. 0:23
0
„Slažem se da je ovo bilo nekorektno prema Memiću, ali nije do mene!“
Fudbaleri Željezničara su prozivkom u subotu počeli pripreme za proljetni dio prvenstva, a 30 fudbalera je prozvao novi šef stručnog štaba, Milomir Odović.
Tu smo priliku iskoristili za razgovor sa Odovićem, koji je istakao zadovoljstvo zbog povratka u klub koji je obilježio njegovu igračku i značajan dio trenerske karijere.

Odović priznaje kako nema potpuni uvid u igrački kadar, ali vjeruje kako će imati dovoljno vremena da upozna postojeći kadar, te još uvijek ne želi spekulisati o mogućim pojačanjima.

Imamo realne šanse da odemo u Evropu i mislim da je to u ovom trenutku prioritet, s obzirom da je i moj dolazak u sklopu jednog projekta konsolidacije kluba, privlačenja investitora i zaista i sam tim mora biti na nivou da bi opravdao sve to“, izjavio je Odović nakon pitanja o ambicijama u narednom dijelu sezone.

Ovo je drugi put da Odović preuzima vodstvo prvog tima Željezničara. Prvi put je to uradio u proljetnom dijelu sezone 2003./2004., kada su „Plavi“ sa osmog dospjeli na drugo mjesto na tabeli. Međutim, to nije bilo dovoljno da se Odović zadrži na klupi.

Govorilo smo i o predstojećim pripremama, te o igračima kojima na ljeto ističe ugovor sa  Željom, odnosno o rješavanju njihovog statusa. Na klupu Željezničara je Odović došao iz zeničkog Čelika, sa kojim se nije rastao na najbolji način.

Radi se o tome da sam ja bio u Čeliku samo šest utakmica. Trebalo je da odradim do kraja prvenstva. Ponuda iz Željezničara je promijenila sve. Ja sam pokušao u razgovorima da objasnim ljudima da imam mnogo motiva da dođem u Željezničar, a po ugovoru sam imao pravo da raskinem ugovor i da dođem u Željezničar. Žao mi je što se povlače u medijima ti repovi. Po ugovoru, sve što Željezničar bude trebao isplatiti Čeliku, mi stojimo iza toga“, izjavio je Odović.

Turbulentno je na Grbavici bilo tokom ove sezone kada su treneri u pitanju. Sezonu je započeo Admir Adžem, koji je nedavno zbog neposjedovanja potrebne licence smijenjen sa klupe, a na njegovo mjesto je imenovan dotadašnji pomoćnik Almir Memić. Međutim, bez ijednog treninga ili utakmice, Memić je zamijenjen upravo Odovićem.

Ja sam dobar prijatelj sa Memićem. Kao saradnik apsolutno mi odgovara. Uputio sam mu ponudu da bude dio stručnog tima. Od njega zavisi da li hoće ili neće“, tvrdi Odović.

Dosadašnji sportski direktor kluba, Amar Osim, je izrazio podršku Odoviću, ali je također naglasio nekorektan način na koji je Memiću uskraćena prilika da vodi prvi tim.

To stoji. Slažem se da je bilo nekorektno, toga sam i ja svjestan, ali zaista nije bilo do mene“, izjavio je Odović za kraj razgovora.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.