1.4.2015. 11:35
0
Sušić: Nemam nikakav komentar na utakmicu sa Austrijom!
Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama i internet forumima, javnost u BiH i nije baš najzadovoljnija prijateljskom utakmicom naše selekcije i Austrije u Beču.
Naročito se te kritike odnose na prvo poluvrijeme, kada je, istini za volju, naša reprezentacija zaista izgledala loše na terenu. Ipak, prije svake konstruktivne kritike, mora se još jednom naglasiti da se radilo o prijateljskoj utakmici, onoj koja će novom selektoru Mehmedu Baždareviću poslužiti da isproba igrače i taktičke varijante uoči presudnih kvalifikacijskih susreta.

I šta smo mogli naučiti? Igrači koji su počeli utakmicu u veznom redu reprezentacije BiH ili nisu imali svoj dan, ili jednostavno ne mogu funkcionisati u tom sistemu. Pjanić je definitivno daleko od  njemu svojstvene forme. Hadžić i Medunjanin se također nisu proslavili, a zbog nefunkcionisanja veznog reda u prvom poluvremenu je od igre bio odsječen Edin Džeko.

Muhamed Bešić je po ulasku u igru unio mnogo živosti, a pod tim ne mislimo na sukobe sa austrijskim fudbalerima. Svjedoči tome i asistencija Izetu Hajroviću za izjednačujući pogodak.

Nevjerovatno je da je Hajrović još uvijek interesantan selektoru BiH, iako ne igra nikakvu ulogu u Bundesligi“, pisao je nedavno njemački Kicker, što je vjerovatno poslužilo kao dodatna motivacija našem reprezentativcu da pokaže i svom treneru u Bremenu, ali i njemačkoj i dijelu bh. javnosti da griješe kada su ocjene njegovih igračkih kvaliteta u pitanju. U konačnici je Hajrović zaista pokazao da griješe, a taj sud ne donosimo samo zbog postignutog pogotka.

Zanimljivo bi bilo pogledati statistiku Avdije Vršajevića o broju tačnih pasova, izgubljenih lopti ili broju uspješnih driblinga. Ta statistika bi sigurno poprilično dobro ilustrovala njegovu ulogu na terenu. S druge strane, ista statistika bi pokazala ulogu Ervina Zukanovića, ali u mnogo drugačijem kontekstu.

Mi, koji smo utakmicu posmatrali preko malih ekrana, smo saznali gdje bi mogli ići na ručak ako posjetimo Beč, ko koga ne voli i ko koga pozdravlja, te ostale pikanterije usko vezane za samu utakmicu. Ono što je, u suštini, najbitnije jeste šta je selektor Mehmed Baždarević naučio.

Vidio sam za mene četiri, pet novih igrača. Kada se sve slegne napravit ćemo ozbiljniji bilans i iskoristiti prethodni period da se što bolje pripremimo do narednog meča. Večeras sam htio isprobati neke igrače, ali i da igramo organizovano i dobro. Za Hajrovića znamo da ima kvalitete, nastojimo neke igrače vratiti u fudbalski život. To je ono što nam treba. U protekla dva meča vidio sam puno pozitivnih stvari“, izjavio je Baždarević nakon utakmice.

Zatražili smo komentar i od njegovog prethodnika na klupi reprezentacije BiH, Safeta Sušića, koji ipak nije bio voljan dati svoj sud o sinoćnjoj utakmici, ali je naglasio kako je poprilično siguran da idemo u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo. Pape smatra da je presudna utakmica sa Izraelom na domaćem terenu, te da su nam Belgija i Vels pobjedama u Izraelu u mnogome olakšali posao.

(Nedim Pobrić)
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.